Uusi vaihe Alvaro del Portillon autuaaksijulistamisprosessissa

26. kesäkuuta 2008 kardinaali Ruini päätti Rooman lateraanipalatsissa hiippakunnallisen vaiheen piispan ja Opus Dein prelaatin, Jumalan palvelijan Alvaro del Portillon elämän ja hyveiden tutkintaprosessissa.

Johannes Paavali II ja piispa Alvaro del Portillo

26. kesäkuuta kardinaali Ruini päätti Rooman lateraanipalatsissa hiippakunnallisen vaiheen piispan ja Opus Dein prelaatin, Jumalan palvelijan Alvaro del Portillon (1914 – 1994) elämän ja hyveiden tutkintaprosessissa.

Samana päivänä kirkko vietti vuonna 2002 pyhäksi julistetun Opus Dein perustajan, pyhän Josemaría Escriván muistopäivää.  

 

Piispa del Portillo kuoli Roomassa 23. maaliskuuta. Prosessi alkoi maaliskuun 5. päivänä 2004. Pyhäksijulistamisasioiden kongregaatio päätti, että piispa Javier Echevarríalla, Opus Dein nykyisellä prelaatilla, olisi oikeudellinen toimivalta edeltäjänsä autuaaksijulistusprosessissa.  

 

Piispa Echevarría pyysi kuitenkin kardinaali Ruinia asettamaan lisäksi tribunaalin (kirkollisen tuomioistuimen) Rooman hiippakuntaan kokoamaan hänen ja muiden todistajien todistajalausunnot, joita kuultiin sekä Opus Dein että että hiippakunnan tribunaalin edessä.  

Prosessin postulaattori, monsignore Flavio Capucci kiitti julistuksessaan tribunaalia Rooman hiippakunnassa suoritetusta työstä. Samalla hän muistutti Alvaro del Portillon toteamuksesta vuodelta 1978, kun alkoi pyhän Josemarían prosessi: "Pyytämällä paavilta perustajamme pyhäksijulistamisprosessin avaamista Opus Dei ei etsi omaa kunniaansa vaan kirkon kunniaa. Tänään teemme näistä sanoista täyssydämisesti omiamme".

 

Seuraava askel on vastaavan prosessivaiheen päättyminen Opus Dein puolelta. Jatkona tähän postulaattori Flavio Capucci kokoaa niin kutsutun position materiaalista, jotka molemmat tribunaalit ovat koonneet, eli elämäkerran Jumalan palvelijasta ja tutkimuksen siitä, kuinka hän eli sankarillisesti kristillisiä hyveitä. 

Tämä positio jätetään sitten pyhäksijulistamisasioiden kongregaation tutkittavaksi.