Prelaatin matka Peruun

Mons. Javier Echevarría matkusti Peruun viime heinäkuussa. Tämä on tiivistelmä tapaamisista, joita hän piti erilaisten yleisöjen kanssa (9:10).

Cañeten kylä, ja minä sen pormestarina. Haluamme nimittää teidät kunniavieraaksi ja antaa teille kaupungin avaimen.

Kaikki tämä teidän rakkautenne, josta kiitän koko sielullani, on rakkautta, kiintymystä ja rukousta tuota pyhää pappia kohtaan, joka osasi rakastaa koko maailmaa ja asetti sydämensä Cañeteen ja Yauyosiin.Kuinka paljon hän rukoilikaan puolestanne! Kuinka paljon hän rakastikaan teitä täällä maan päällä!Ja kuinka paljon hän rukoileekaan jokaisen puolesta taivaassa!

Vallegrandessa minulle on opetettu, että työni välityksellä. Jumala rakastaa minua joka päivä. Isä, kysymykseni on: Mitä minun pitää tehdä, jotta monet arvostaisivat tämänkaltaista työtä ja tajuaisivat, että sen voi tehdä ammattimaisesti, kun huolehdimme yksityiskohdista?

Hyvä, tämä ilahduttaa minua suuresti, Jumala siunatkoon sinua. Sinä olet, koska näin Jumala on sen tahtonut, todistaja siitä, mitä pyhä Josemaría toisti koko elämänsä aikana:

Että ei ole ammatteja, jotka eivät olisi tärkeitä. Kaikille teille täällä oleville sanon: Pitäkää Herralle seuraa niin hyvin kuin voitte. Eräs tapa rakastaa eukaristista Jeesusta on rakastaa hänen sijaistaan maan päällä. Älköön teidän päivästänne puuttuko rukousta paavin puolesta.

Nytkin te voitte lausua mielessänne: “Herra, auta paavia!" Ja se on jo rukousta, katsokaa kuinka helppoa. Auttakaa häntä, koska hän rakastaa teitä koko sielullaan.

Te, joka olitte niin lähellä Josemaríaa, voitteko sanoa meille. Mitä hän odotti tämän yliopiston opiskelijoilta?

Hän toivoi, että olisitte kristittyjä naisia ja miehiä, yksiä kappaleita. Että kävisitte tämän yliopiston saaden ammatillista kasvatusta, mutta tietäen, että järjen ja uskon välillä vallitsee täysi sopusointu tieteen ja uskon välillä, ja että uskon täytyy muovata koko elämämme.

Isän, ja Pojan, ja Pyhän Hengen nimeen. Jumala siunatkoon teitä!

Perulaiset, rakastakaa toisianne paljon! Rakastakaa toisianne paljon käyden ristin kautta.

Käymällä läpi tämän Jumalan rakkauden, joka ei koskaan hylkää teitä. Ja jos me joskus olemme jättäneet hänet, voimme palata hänen luokseen ripin sakramentin kautta.

Tehkää ripin apostolaattia, tehkää apostolaattia eläen sitä todeksi.

Nimeni on Germán, Isä. Olen työskennellyt Piuran yliopistossa 20 vuotta. 3 vuotta olen ollut töissä Liman kampuksella. Pidin paljon kirjoista ja siksi kävin usein yliopiston pääkirjastossa niin että lopulta rakastuin kirjastonhoitajaan...

Nyt näet, millaisia ovat Herran tiet! Hänen tyttärensähän hänkin on, ja menin hänen kanssaan naimisiin.

Meillä on seitsemän kaunista lasta. Viimeinen on paras, Joaquín.Kun hän syntyi, lääkäri ilmoitti, että hänellä oli Downin syndrooma.Ja hänellä on myös joitain autistisia piirteitä. Vuorottelemme hänen hoitamisessaan päivittäin, mutta välillä hän päihittää meidät kepposillaan, ja vaikka kaikki rakastamme häntä paljon, hän teettää paljon työtä. Hän on yksin niin kuin kolme tavallista lasta, Isä! Isä, kuinka voimme nähdä Jumalan käden tämän lapsen takana, ja mitä voin sanoa lapsilleni, jotta he olisivat kärsivällisiä ja kestäviä veljensä kanssa? Ja tajuamme, että se on jo toisessa elämässä, taivaassaVälillä puolisoni Avi ja minä kuvittelemme Joaquinin parantuneena, me kaikki rakastamme häntä paljon, Isä.

Kiitos, koska olette antaneet meille todistuksen aidosta kristillisestä tietoisuudesta aidosta äidillisestä ja isällisestä tietoisuudesta. Yhdyn tähän aplodiin. Sano lapsille, että he olisivat kärsivällisiä, että Herra on tehnyt heidät normaaleiksi jotta he rakastaisivat enemmän veljeäänettä Herra on antanut heille kykyjä joita heidän veljellään ei ole jotta he asettaisivat en hänen palvelukseensa.

Näin heistä tulee vahvoja, rakastettavia ja palvelevia. Älkää epäilkö, sinä ja vaimosi, että tämä lapsi on todellinen siunaus. Toivon, että sinä ja vaimosi Avi katsoisitte lastenne kanssa tätä luomusta Jumalan lahjana, jotta eläisitte kristillisesti.

Ja täten voisitte auttaa ja palvella kaikkia tämän lapsen tarpeita. Rakastakaa häntä, koska me kaikki olemme tarpeessa.Ja kun ihmiset näkevät, kuinka rakastatte häntä, he voivat saada idean, olla jättäytymättä egoismille, kieltäytyä sulkeutumasta omaan itseensä.

Ja sitten ehdotan, että koska olet mennyt naimisiin kirjastonhoitajan kanssa, joka kerta kun luet kirjan, ajattele: “Miten mahtavaa!" Tämä oli syy, jonka vuoksi tapasin paremman puoliskoni!Annan teille siunauksen kaikella ilolla pyytäen että olisitte naisia ja miehiä täynnä kristillistä optimismia. Koska kristitty on nainen tai mies, jolla on Jumalan ilo.

Jos pyydämme tätä iloa, palaamme Jumalan luo Neitsyen kautta, jonka juhla on tänään

Herra olkoon huulillanne, sydämissänne, ilossanne... avioliitoissanne!

Rakastakaa toisianne niissä ja tehkää jatkuvaa apostolista työtä.

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Kiitos kaikille!