Papin ilo on arvokas voimavara Jumalan kansalle

​Rooma, 9. toukokuuta 2015 – Piispa Javier Echevarría vihki iltapäivällä papiksi 32 Opus Dein prelatuurin jäsentä. Vihkimistilaisuutta vietettiin San Eugenion basilikassa Rooma. Uuden papit ovat kotoisin 14 maasta..

Rooma, 9. toukokuuta 2015 – Piispa Javier Echevarría vihki iltapäivällä papiksi 32 Opus Dein prelatuurin jäsentä. Vihkimistilaisuutta vietettiin San Eugenion basilikassa Rooma. Uuden papit ovat kotoisin 14 maasta: Argentiinasta, Brasiliasta, Chilestä, Kolumbiasta, Espanjasta, Filippiineiltä, Ranskasta, Meksikosta, Isosta-Britanniasta, Ugandasta sekä Uruguaysta.

Saarnassaan prelaatti vakuutti uusille papeille, että "koko kirkko iloitsee teidän pappisvihkimyksestänne". Paavi Franciscuksen sanoin hän kannusti heitä elämäniloon, sillä "papin ilo on arvokas voimavara, ei vain papille itselleen, vaan koko Jumalan kansalle."

Piispa Echevarría jatkoi: "Kiittäkäämme Herraa hänen hyvyydestään ja rukoilkaamme näiden sekä koko maailman pappien puolesta (...) Samalla ehdotan teille rukousta maailman kaikkien perheiden puolesta, sillä kristittyjen kotien keskellä Jumala tapaa kasvattaa – ikään kuin lastentarhassa – kaikkia erimuotoisia kutsumuksia pyhyyteen." Hän myös kannusti ajattelemaan pyhän Josemarían, Opus Dein perustajan sanoja: "Pappi ei ole psykologi, ei sosiologi eikä antropologi: hän on toinen Kristus, Kristus itse, voidakseen hoitaa veljiensä sieluja".

Piispa Echevarría kehotti uusia pappeja "viettämään messua parhaalla mahdollisella tavalla. Alttarin uhrissa löydämme jokainen – sekä pappi, että maallikko – sen armon, minkä tarvitsemme henkilökohtaista pyhittymistä ja uskovien pyhittämistä varten."

Sivustolle www.opusdei.org on lisäksi kerätty useita haastatteluja vastavihittyjen pappien kanssa.