Mons. Mariano Fazio

Opus Dein yleisvikaari (2014–) Mariano Fazio (s. 25.5.1960 Buenos Airesissa) valmistui historiasta Buenos Airesin yliopistossa ja väitteli filosofian tohtoriksi Pyhän Ristin paavillisessa yliopistossa.

Mons. Mariano Fazio ja Opus Dein prelaatti Fernando Ocáriz

Mariano Fazio syntyi Buenos Airesissa 25. huhtikuuta 1960. Hän valmistui historiasta Buenos Airesin yliopistossa ja väitteli filosofian tohtoriksi Pyhän Ristin paavillisessa yliopistossa Roomassa. Seitsemän vuoden ajan hän opetti Ecuadorissa lain filosofiaa ja toimi El Telégrafo-sanomalehden päätoimittajana. Johannes Paavali II vihki hänet papiksi vuonna 1991.

Vuosina 1996–2002 hän oli institutionaalisen viestinnän tiedekunnan ensimmäinen dekaani Pyhän Ristin paavillisessa yliopistossa (Rooma), ja vuosina 2002–2008 yliopiston rehtori. Tuohon aikaan hänet valittiin Rooman paavillisten yliopistojen rehtorienkonferenssin puheenjohtajaksi.

Vuonna 2007 hänet nimitettiin erityisasiantuntijaksi Latinalaisen Amerikan ja Karibian 5. yleiseen piispainkonferenssiin (Aparecida, Brasilia). Siellä hän sai tilaisuuden tutustua silloiseen arkkipiispa Jorge Mario Bergoglioon.

Muutamaa kuukautta myöhemmin hän palasi Amerikan mantereelle. Hän toimi Opus Dein vikaarina Argentiinassa, Paraguayssa ja Boliviassa. Joulukuussa 2014 prelaatti Javier Echevarría nimitti hänet Opus Dein yleisvikaariksi. Hän jatkaa samassa virassa paavin nimitettyä uuden prelaatin, mons. Fernando Ocárizin tammikuussa 2017.

Faziolla on lukuisia kulttuurisia ja filosofisia kiinnostuksen kohteita. Hän on esimerkiksi Argentiinan chestertonilaisen yhteisön sekä Ecuadorin Historian Akatemian jäsen. Hän on julkaissut yli 20 kirjaa, jotka käsittelevät nyky-yhteiskuntaa ja sekularisaatiota, joista mainittakoon Historia de la filosofía contemporánea (Nykyfilosofian historia), Historia de la filosofía moderna (Modernin filosofian historia) sekä Historia de las ideas contemporáneas (Nykyaatteiden historia). Hän on myös julkaissut useita elämäkerrallisia teoksia (mm. paavi Fransiscus, pyhä Johannes XXIII, autuas Paavali VI ja Benediktus XVI).