Mons. Fernando Ocáriz nimittiin Opus Dein apulaisvikaariksi

Opus Dein prelaatti, piispa Javier Echevarría on nimittänyt mons. Fernando Ocárizin (synt. Pariisissa 27.10.1944) apulaisvikaarikseen. Mons. Fernando Ocáriz täten lakkaa toimimasta yleisvikaarina, ja tehtävää hoitaa jatkossa mons. Mariano Fazio.

Paavi Franciscus, Opus Dein prelaatti ja apulaisvikaari.

Opus Dein prelaatti, piispa Javier Echevarría on nimittänyt mons. Fernando Ocárizin (synt. Pariisissa 27.10.1944) apulaisvikaarikseen. Apulaisvikaarilla on käytännössä samat valtuudet kuin prelaatilla, lukuunottamatta pelkästäänpiispalle kuuluvia tehtäviä. Nimitys vastaa Opus Dein Codex iuris particularis Operis Dei -säädöksissä kohtia 134 §1 ja 135, jotka pyhä paavi Johannes Paavali II hyväksyi 28. marraskuuta 1982.

Paavi Franciscus, Opus Dein prelaatti Javier Echevarría ja apulaisvikaari Fernando Ocáriz Vatikaanissa.

Opus Dein prelaatti on 9. joulukuuta antamassaan nimitysdekreetissä sanonut päätöksen perustuvan Opus Dein kasvun tarpeisiin, sillä Opus Dei on viime vuosina aloittanut toiminnan monissa uusissa maissa ja sen jäsenten määrä on kasvanut. Prelaatin työ on tämän myötä lisääntynyt merkittävästi. Lisäksi hän on tuonut esille, että ikänsä takia on sopivaa, että joku toinen voisi olla hänen tukenaan.

Mons. Mariano Fazio

Mons. Fernando Ocáriz täten lakkaa toimimasta yleisvikaarina, ja tehtävää hoitaa jatkossa mons. Mariano Fazio (synt. Buenos Airesissa 25.4.1960).

Piispa Javier on tiedotteessaan pyytänyt Opus Dein jäseniltä ja ystäviltä lisää rukouksia Opus Dein toiminnan puolesta, jotta prelatuuri olisi avuksi Kirkolle ja kaikille ihmisille.