Kiitos, pyhä Josemaría!

Monet ovat löytäneet töitä viime kuukausina rukoiltuaan pyhä Josemarían novenan (tietyn rukouksen rukoileminen yhdeksän päivää peräkkäin jonkun pyynnön saamiseksi pyhimyksen esirukouksen avulla) työpaikan pyyntämiseksi. Alla on otos lukuisista kirjeistä.

Novena työpaikan pyytämiseski englanniksi (klikkaa tästä)

Ajat ovat haastavat: monet ovat työttöminä, jonka seurauksena perheen elättäminen on vaikeaa. Pyhä Josemaría, ”arkielämän pyhimys”, kuten Johannes Paavali II kutsui häntä, on osoittautunut voimakkaaksi esirukoilijaksi niille, jotka etsivät töitä ja haluavat oppia työskentelemään paremmin ja tarjoamaan sen Jumalalle.

Viime kuukausina tuhannet ihmiset ympäri maailmaa ovat pyytäneet pyhä Josemaríalta esirukousta yllämainituille tarkoituksille rukoilemalla yhdeksän päivän novenan.

Alla muutamia rukousvastauksia.

Josemaríasta tulee konfirmaationimeni

Jäin työttömäksi marraskuussa 2009. Tiesin jotain Josemaría Escrivásta ja etsin lisätietoa hänen kotisivuiltaan. Löysin kivan rukouskortin ja novenan työpaikan pyytämiseksi, josta tuli minulle erittäin rakas. Tulostin ja laminoin ne, jotta voisin kantaa niitä mukanani. Rukoilin itselleni hyvää työpaikkaa kolme ja puoli kuukautta. Tuona aikana opin ymmärtämään, kuinka tärkeää ja etuoikeutettua on voida rakastaa Jumalaa täyttämällä tavanomaiset, päivittäiset velvollisuutemme. Muistan sitä joka päivä, koska novenan rukoustarkoitus A (esitteessä on kaksi rukoustarkoitusta. rukoustarkoit A: työpaikan saamiseksi. Rukoustarkoitus B: tehdäkseen työtä hyvin) on myönnetty. Sain hyvin sopivan työpaikan terveeseen ja lujaan yhtiöön. Kiitoksena omistan loppuelämäni rukoustarkoitukselle B (Tee työsi hyvin). En enää pidä elämääni, lähimmäisiäni ja Jumalaa itsestäänselvyytenä, kuten aiemmin.

Osallistun kurssille katolisesta uskosta ja pääsiäisenä, jos Jumala suo, saan liittyä Katoliseen Kirkkoon. Olen hyvin kiitollinen Josemaría Escriválle hänen tuestaan matkallani ja valitsin ”Josemarían” vahvistus-sakramentin nimekseni.

J.P., USA

15. maaliskuuta, 2010

Novena antoi minulle toivoa

Rukoilin novena työpaikan saamiseksi ja voin ilokseni kertoa, että sain töitä yliopistolta. Tuloni eivät ole huikeat, mutta tämä on selkeä askel urallani ja opin paljon. Rukoilin novenaa koko sen ajan, kun olin ilman työtä, ja se ylläpiti katkeamatonta toivoa. Rukoilin myös siskoni puolesta, joka hänkin oli työtön. Siskoni aloitti uudessa työpaikassaan eilen. Siunausta!

USA

2. helmikuuta, 2010

Kaikkivaltias Jumala siunatkoon Josemaría Escriváa

Työskentelen Sambiassa lukion biologianopettajana ja löysin novenan työpaikan saamiseksi internetistä. Tammikuussa 2009 sopimukseni Sambian valtion kanssa päättyi, sillä olen Sambiassa työskentelevä kongolainen. Rukoilin, että sopimukseni uusittaisiin, mutta se ei ollut helppoa. Ketään expat-opettajaa ei ollut hyväksytty, mutta huusin pyhän Marian puoleen ja rukoilin internetistä löytämääni novenaa. Tein novenan maaliskuussa 2010.  Huhtikuussa sain postissa hyväksymiskirjeen – sopimukseni oli uusittu kolmeksi vuodeksi. Kiitän Isää Jumalaa, hänen Poikaansa Jeesusta ja Pyhää Henkeä siitä, että sain vastauksen rukouksiini pyhän Marian ja Josemaría Escriván välityksellä.

A. K. K., Sambia

7. toukokuuta, 2010

Afrikkalainen Oslossa

Marraskuun 2009 lopulla minulle ja viidelle kollegalleni ilmoitettiin, että työsopimuksemme irtisanottaisiin 14. joulukuuta. En ollut kovin surullinen, sillä vuosi 2009 oli ollut minulle hyvin raskas – haasteita riitti ja kristillistä uskoani vastaan oli hyökätty monella tapaa. Jumalan ja Oslon Opus Dei -naiskeskuksen kuukausiretriittien avulla pysyin rauhallisin mielin. Opin hymyillen luovuttamaan elämäni täysin Jumalalle ja kannustin myös kollegoitani tekemään samoin. Elämä jatkuisi, sanoin.

Yhtenä iltana, työsopimukseni jo rauettua, päätin vierailla Opus Dein nettisivuilla ja luin ihmisten kertomuksia siitä, miten pyhä Josemaría Escrivá oli auttanut heitä työkuvioissa. Kirjeet tekivät minuun vaikutuksen. Voisinko minäkin kokea ihmeen, pohdin. Katsoin Josemarían kuvaa näytöltä ja kysyin, josko hän voisi auttaa minua, tuntematonta. Sanoin, että olin ugandalainen tyttö Norjasta ja me (hän ja minä) olimme eri taustoista. Päätin kokeilla – tulostin Josemarían yhdeksän päivän novena työn saamiseksi ja työskentelytapani kehittymiseksi.

Rukoilin tätä novenaa ja osallistuin messuun seuraavan yhdeksän päivän ajan. Rukoillessani katsoin rukouskorttia. Hän hymyili minulle takaisin silmälasiensa takaa.

Novenan viimeisenä päivänä sain puhelinsoiton työnantajaltani, joka oli antanut minulle potkut. Hän sanoi, että voisin palata töihin tammikuun puolessa välissä. Olin shokissa ja purskahdin nauruun. Olin myös hämmentynyt. Mietin, miksi Jumala haluaisi antaa vanhan työpaikkani takaisin eikä uutta. Päätin antautua hänen salaiselle suunnitelmalleen ja seurata hänen tahtoaan. Kiitän pyhää Josemaríaa ja pyhää Mariaa heidän esirukouksistaan.

Angelline Birungi Kroken, Oslo – Norja

4. helmikuuta, 2010

Novenan ensimmäinen päivä

Löysin novenan työpaikan saamiseksi internetistä ja aloitin sen rukoilemisen. Sillä sekunnilla kun lopetin rukouksen, heti ensimmäisenä päivänä, sain puhelinsoiton työhaastatteluun ja aloitin työt kaksi viikkoa myöhemmin. En ollut koskaan kuullut pyhästä Josemaríasta aiemmin, mutta olen hänelle hyvin, hyvin kiitollinen!

Paula N., Brazil

5. toukokuuta, 2010

Jumalalle mikään ei ole mahdotonta

Tämä ei ole kertomus rukousvastauksesta, vaan rukouspyyntö, suoranainen hätähuuto pyhä Josemaría Escriválle, joka rakasti työtä niin paljon ja puhui sen tärkeydestä, että hän pyytäisi Herraa auttamaan Espanjaa. Tarvitsemme neljä ja puoli miljoonaa työpaikkaa. Työttömyys aiheuttaa tappeluja, kurjuutta, nälkää, surua, yksinäisyyttä, sairautta ja kaikkea muuta pahaa.

Pyhä Josemaría, auta meitä, Espanjaa, sillä olemme epätoivoisia. Ne, jotka eivät ole työttöminä, saavat tyytyä epävakaisiin tai huonoihin töihin, miljoonilla ei ole sitäkään, ei tuloa, ei mitään. Tuokoon kesä 2010 muutoksen, sillä mikään ei ole mahdotonta Jumalalle.

Jumala on niin hyvä. Hän loi maailmankaikkeuden, jota me emme olisi voineet kuvitellakaan ja josta tuskin ymmärrämme mitään, joten kyllä hän osaa luoda meille tarvitsemamme työpaikat! Rukoilen, että pyhä Josemaría Escrivá esittäisi tämän rukoustarkoituksen Jumalalle, joka on niin hyvä ja kärsivällinen. Kiitos.

A., Spain

19. maaliskuuta, 2010

Enemmän rukousvastauksia (englanniksi): https://www.josemariaescriva.info/article/readers-write .